Kweekdoffer rechtstreeks Gebr. Borgmans

 

 

 

 

Gebr. Borgmans samen met
Jos v. Limpt "de Klak"

 


De "Autoduif", winnares van
1e Nat. Orleans Afd. 3 in 2001

De Borgmans duiven

 

Vanaf 1986, worden er jaarlijks een aantal jongen of eieren gehaald bij de Gebr. Borgmans. Het huidige succes is dan ook voornamelijk aan de Klakken van Borgmans en de goede adviezen en raad van de Gebr. Borgmans te danken.
Uit alle toppers van de Borgmannen kwamen er duiven naar Doetinchem. Zo zijn er onder andere vijf kinderen van de "25", acht kleinkinderen van de "613", twee kinderen van de “Autoduif” en twee kinderen van de "Bleekoger uit de 61" naar Doetinchem gekomen.
90% van onze duiven stammen af van het soort van de Gebr. Borgmans
Nagenoeg ieder jaar wordt er nog versterking bijgehaald bij de Gebr. Borgmans.  In 2009 zijn er nog een drietal duiven gehaald in Reusel, ditmaal o.a. uit de moeder van de “Autoduif”.

 


Andere inbreng
Naast de Borgmans duiven hebben ook een rode Van de Flaes doffer en een blauwe duivin van clubgenoot Gert Rougoor geweldig goede duiven gegeven. Vooral deze rode doffer zit verweven in de huidige stam duiven die wij bezitten.
Een kleinzoon, de NL06-870 alias “The Red Devil”, van dit koppel won in 2007 een 8e Nationaal Blois van Afdeling 9 en was in 2009 4 maal de eerste duif van het hok op de dagfondvluchten waarmee hij onder andere een 21e NPO Chateaudun tegen 6.978 duiven won. Een andere kleinzoon, de NL09-601 alias “The Zero One”, won in 2009 als jonge duif reeds een 3e Peronne tegen 6.913 duiven. Momenteel zitten beide doffers op het kweekhok

Ook meerdere kleinkinderen hebben reeds laten zien uit het juiste hout gesneden te zijn.
 

Natuurlijk zitten we niet stil en halen nog ieder jaar versterking. Niet alleen bij de Gebr. Borgmans, maar ook bij andere sterk spelende liefhebbers. Momenteel proberen we andere rassen door te kruisen met de stam Borgmans-duiven. Het kruisingsmateriaal bestaat onder andere uit duiven van het ras Heremans-Ceusters.

De eerste resultaten van deze kruisingen zijn zeer hoopvol. De "Max" is zo'n kruisingsproduct. Deze doffer van 2010 won in 2011 reeds een 2e prijs in de gehele Afdeling vanuit Strombeek tegen 30.932 duiven.