Het duivenbestand van Gert en Gerard

 

De duiven die Gert en Gerard vanaf 1968 op de hokken hadden kwamen voornamelijk af van Ko Nipius uit Middelharnis en Staf Dusarduyn uit Groede.


De oude vale


Dit waren duiven die kop konden vliegen van 100 tot 900km echte allrounders. Eind jaren 60 kwam er een doffer NL68-191 van A.H. Theunissen Doetinchem en een kweekkoppel was een feit samen met de NL69-050. Duiven geboren uit dit koppel vlogen kop van Reusel tot en met Bergerac.

Dit koppel werd uiteindelijk verkocht aan Max Meijer uit Doetinchem die met kinderen hieruit o.a naar de Olympiade ging. Ook kwamen er in 1967 een aantal late jonge van Ome Hent Magendans waar we zeer succes vol mee waren, dit waren weer duiven die uiteindelijk van ons zelf kwamen, dus de Nipius maal de Dusarduyn duiven.

In de loop der jaren verdween het oude soort, kwekers hadden we toen niet, en kwamen er andere duiven op ons hok. Eind jaren 70 kwamen de rode vossen op het hok via Harm Modderkolk uit Eefde. Elk jaar werden er één of twee gehaald in Eefde maar zo goed als de eerste waren ze niet meer. De oude vale NL78-163 was een geweldige kweker die meerdere goede duiven gaf. Midden jaren 80 togen we naar Bertie Camphuis die toen furore maakte met zijn 05. Ook de Camphuis duiven voldeden. Ook de Eijerkamp duiven deden hun intrede. Via de meubelformule kwamen er zeker 250 duiven naar Doetinchem, echter de meeste waren weer snel verdwenen. Via een opgegeven duif kwamen we in contact met Siep Attema uit Midlum. Hierdoor kwamen de rechtsteekse Gebr. Borgmans duiven op ons hok. Zuiver gehouden en gekruist met de Modderkolk duiven en de Eyerkamp duivin de NL83-50 gaven deze duiven fantastisch goede duiven die kop vlogen van Lommel tot en met Bourges. Deze NL83-50, de 50 kweekduivin,  gaf met de Bruinoger NL82-946 rechtstreeks van de Gebr. Borgmans allemaal 1e prijs winnaars. Betere duiven hebben we nooit gehad.  Fantastisch hoe deze duiven vlogen en dat niet alleen bij ons.